Maak je eigen Amazon storefront

Een Amazon storefront is jouw kleine e-commerce website op het Amazon platform. Het is de website waarop jij jouw merk kunt laten stralen. Aan de hand van een simpel drag- en drop systeem kun jij de website de invulling geven die jij wilt. Wat zijn de voordelen en waar moet je op letten?

De voordelen van het hebben van een Amazon Storefront zijn als volgt:

  • Je krijgt jouw eigen Amazon URL die je als landingspagina kunt delen via social media
  • Al jouw topproducten zijn op één pagina terug te vinden
  • Geen reclame of andere afleidingen op jouw pagina
  • Je krijgt de kans om jouw merk op een creatieve manier neer te zetten
  • Potentiële klanten kunnen via jouw producten direct doorklikken naar jouw volledige assortiment
  • Dankzij het bijbehorende dashboard kun je precies nagaan waar de bezoekers vandaan komen. Al deze statistieken maken het makkelijker om keuzes op basis van data te kunnen maken.

Nu we de voordelen op een rij hebben, is het natuurlijk belangrijk om te weten hoe je zo’n storefront maakt.

Stap 1: Brand Registry

De eerste stap is het hebben van Brand Registry op Amazon want dit is een voorwaarde om toegang te krijgen tot onder andere de storefront mogelijkheid. Met een geregistreerd merk in het land waar je de storefront wilt bouwen (bijvoorbeeld EUIPO voor Europa) kun je deze Brand Registry aanvragen.

Stap 2: De Storefront builder vinden in Seller Central

Log in, ga naar ‘Stores’ en vervolgens naar ‘Manage Stores’.

Druk op ‘Create Store’ achter jouw merknaam waar je nog geen store aan gekoppeld hebt.

Storefront pagina in Seller Central

Stap 4: Het maken van je storefront

Als je bent aangekomen in de storefront builder van Amazon. Hier wordt om te beginnen om je merknaam en logo gevraagd. Voeg een logo toe dat minimaal 400 x 400 pixels is.

Amazon geeft jou 4 verschillende opties om je storefront vorm te geven:

  1. Storytelling – het verhaal achter jouw merk
  2. Focus op de bestsellers – jouw topproducten in de spotlight
  3. Alle producten in één overzicht – een traditioneel overzicht
  4. Een lege pagina – jij bepaalt wat waar komt.
Pagina opties in storefront builder

De optie die je kiest is natuurlijk volledig afhankelijk van jouw product en merk. Als je een merk hebt met een uniek verhaal, kan storytelling dé manier zijn om jouw merk te onderscheiden van alle andere merken op Amazon. Heb je echter een grote focus op 1 of 2 producten, dan is de 2e optie waarschijnlijk een betere optie voor jou. Weet je niet zo goed welke optie het beste bij jou past? Wij helpen jou graag met vraagstukken als deze.

Stap 5: Stel je storefront naam en meta beschrijving in

Bedenk voordat je alle pagina’s gaat aanmaken goed na over de structuur van jouw store. Wil je per categorie een eigen pagina met bijbehorende subpagina’s, of wil je juist een traditionele inrichting waarbij alle producten op 1 pagina komen. Wat je ook kiest: het juist formuleren van een paginanaam en de meta beschrijving is erg belangrijk.

De paginanaam geeft de bezoeker in 1 of 2 steekwoorden direct inzicht in wat hij/zij kan verwachten. De metabeschrijving is de beschrijving die terug te vinden is in de zoekmachines.

Voorbeeld:

Voorbeeld meta beschrijving in de praktijk

De blauwe tekst is de plek waar de paginanaam zichtbaar wordt. De uitleg eronder is de metabeschrijving.

Stap 6: Voeg een banner toe

De banner is het eerste visuele item dat een bezoeker ziet. Zorg er dus voor dat deze consistent is met het merk dat je uitdraagt. Laat een goede designer een banner maken zodat je er zeker van bent dat deze in orde is. De juiste afmeting van de banner is: 3000 x 600 pixels.

Stap 7: Drag & Drop

Nu je weet hoe jij pagina’s aanmaakt, resteert alleen de invulling nog. Aan de hand van het drag- en drop systeem kun je foto’s, teksten, producten, video’s en veel meer toevoegen aan jouw pagina. Speel hiermee totdat je een resultaat hebt waarmee je tevreden bent.

Wil je weten hoe jij optimaal gebruik maakt van je storefront? Neem dan contact op met ons.