Jouw Seller Central Account opzetten

Amazon Seller Central is het absolute startpunt om te kunnen verkopen op Amazon. Om als bedrijf te kunnen verkopen op Amazon is het noodzakelijk om een Amazon Seller Central account te hebben. Dit is het abonnement waarmee jij jouw productpagina’s kunt beheren en plaatsen. Omdat er veel onduidelijkheid is rondom op het opzetten van een Amazon Seller Central account hebben wij besloten een ultieme checklist te maken zodat je jouw Amazon avontuur met een stevige basis kunt beginnen.

Stap 1: Het product

Het belangrijkste onderdeel van verkopen op Amazon is weten met welk product je dit gaat doen. Heb jij al een product in gedachten of ga je aan de slag met je huidige assortiment? Dan is het goed om te onderzoeken of dit product ook geschikt is voor Amazon.
 • Verzendkosten
Let erop dat de producten die je verkoopt ook verzonden moeten worden. In de regel is een kleiner en lichter product goedkoper dan een groot en zwaar product.
 • Concurrentie
Kijkend naar je ideale product, kan de concurrentie natuurlijk niet ontbreken. Uit ervaring weten wij dat de beste producten de producten zijn die tussen de 8 en 13 keer per dag verkocht worden. Ook het aantal reviews vertelt je veel: Als er in de top tien bestverkopende producten 3 à 4 verkopers zitten die minder dan 100 reviews hebben, dan is de markt nog goed te betreden. Is dit niet zo dan is de markt zeer concurrerend. Kijk ook naar waar het gemiddelde prijspunt van de concurrentie ligt. Hier kun je op twee manieren naar kijken: ofwel je hebt voldoende marge om te kunnen concurreren op prijs, ofwel je hebt een meer hoogwaardig aanbod door een hogere kwaliteit of door bijvoorbeeld een bonus product waardoor je een hogere prijs kunt vragen.
 • Algemene verkoopvoorwaarden
Amazon hanteert regels m.b.t. het verkopen van producten. Zo zijn vuurwapens natuurlijk verboden, maar wist je dat ook autogordels niet verkocht mogen worden op Amazon? Je kunt deze website bekijken om erachter te komen of jouw product voldoet aan de voorwaarden. (Categorie-, Product- en Inhoudsbeperkingen – Amazon Seller Central)
 • Winst
Een belangrijke graadmeter voor jou als verkoper is natuurlijk jouw winst. Maak een goede afweging of het verkopen van jouw product winstgevend is. Hierbij kijk je naar je inkoopprijs, de kosten van transport vanuit de leverancier naar Amazon of een ander magazijn en de kosten van Amazon, bestaande uit commissie en eventueel Fulfilment by Amazon (FBA) fee.
 • Eventuele leveranciersrisico’s
Wanneer jij niet jouw eigen producten verkoopt ben je natuurlijk afhankelijk van de leveringen van leveranciers. Zorg ervoor dat je een betrouwbare leverancier hebt zodat jij nooit verkopen mist. Zorg er ook voor dat jouw product voldoet aan alle voorwaarden die Amazon stelt met betrekking tot productveiligheid, dus een eventuele CE-markering in Europa of een GCC-certificaat in Amerika. Amazon hanteert vaak strengere regels dan overheden.

Stap 2: Aanmelden

Ga naar https://services.amazon.nl en klik op ‘Meld je aan’. Hierdoor registreer je jezelf automatisch voor het Professionele Plan. Als je account geregistreerd is kun je eventueel downgraden naar het Individuele Plan.
Individueel € 0,99* per verkocht product
Professioneel € 39,-* per maand
* Tarieven zijn exclusief BTW

Stap 3: Registreren

Log in of registreer je Amazon account met je zakelijke e-mailadres.

Stap 4: Je bedrijf

Kies je vestigingsland en type bedrijf en vul je bedrijfsnaam in zoals dat bij de Kamer van Koophandel bekend is.

Stap 5: Alle resterende gegevens

 • Bedrijfsinformatie: bedrijfsnaam, adres- en contactgegevens
 • Telefoonnummer waarop jij bereikbaar bent
 • Registratienummer Kamer van Koophandel
 • Je persoonlijke informatie zoals staatsburgerschap, land van herkomst, geboortedatum, woonadres en mobiele telefoonnummer
 • Creditcard gegevens
  • Let erop dat je een internationale en belastbare creditcard hebt; als jouw creditcard niet internationaal bruikbaar is zal Amazon jouw aanmelding niet accepteren
 • Kies jouw winkelnaam
 • Schakel tenslotte tweestapsverificatie in om je account goed te beveiligen; dit is een vereiste van Amazon.

Klaar voor de volgende stap!

Als je alle stappen hebt gevolgd ben je klaar voor de volgende stap: het inrichten van je Amazon Seller Central account! Loop jij vast bij het op de juiste manier instellen van jouw account, of heb je geen idee wat jouw volgende stap zou moeten zijn? Wij kunnen jou helpen bij:
 • Het opzetten en beheren van je Seller Central account
 • Het opmaken en optimaliseren van jouw product pagina’s
 • Het adverteren op Amazon zodat wij jouw producten naar de eerste pagina krijgen
 • Het helpen oplossen van specifieke uitdagingen waar jij tegenaan loopt
Neem vrijblijvend contact met ons op zodat we samen kunnen kijken hoe we van jouw start op Amazon een succes kunnen maken.